PYTANIE:
Zakupiłem "single licence" aplikacji ProgeCad 2008 Pro i zainstalowałem go na pierwszym komputerze. Chciałbym się zapytać, czy mogę program instalować na drugi komputer w ten sposób, że przeniosę licencję do drugiego komputera tak samo jak w AutoCadzie. Myślę że mogę przenosić między innymi komputerami. Proszę o wyjaśnienie, jak to robić i czy to możliwe. Dziękuję.
ODPOWIEDŹ:
"Single licence" może być tylko na jedynym komputerze. Licencję można przesunąć, ale nie będzie działała jednocześnie. W pierwszym komputerze proszę program odinstalować, zainstalować na drugim PC i zarejestrować. Jeśli jest potrzeba, aby ProgeCad uruchamiał się na większej ilości komputerów, jest potrzebny USB klucz. Wtedy ProgeCad może być zainstalowany w kilku komputerach jednocześnie, ale uruchamiany będzie tylko przez wkładany USB klucz. USB klucz można kupić tylko dla wersji ProgeCad 2009. Jest potrzeba rozszerzyć wersję 2008 single do 2009 single, następnie 2009 single do 2009 USB. Dzięki temu jest upragde tańszy niż zakupienie licencji USB 2009.